torsdag 26 maj 2011

Av med skygglapparna och avsätt knugen!

Kungen upplever sin värsta storm någonsin, men verkar inte ha insett vidden.
Han vägrar givetvis svara personligen på några frågor. Möjligen förstår han att han inte klarar av att ställas inför ett frågesmatter, men säker kan man inte vara. Sannolikt är det så, att han sopar det oerhörda under mattan med ett litet meddelande för att lättvindigt slippa undan. Ett meddelande som inte säger något annat än att han är nöjd. Det svaret bör ingen tänkande undersåte vara nöjd med.
Det oerhört märkliga handlar om att en av hans fjäskkompisar sen barndomen går in i förhandlingar med kriminella för att rädda kungen undan nesan av att figurera på bilder, där inga kungar värda namnet ska figurera.
Hade det som nu händer i knugahuset Sverige hänt i vilket annat europeiskt land som helst hade en veritabel mediestorm utbrutit. Inte minst i rojalisternas Storbritannien.
I Sverige är det skygglappar på, precis som väntat. Bråka inte med kungen, säger de aningslösa.
Heder åt riksdagsledamoten Lena Olsson, V, som kräver förklaringar. Hon är helt ensam. Vad gör de övriga 348 i församlingen? Låtsas som det regnar, stoppar huvudena i sanden och debatterar struntsaker.
Jo, en gör någonting. Ordföranden i Republikanska föreningen, Peter Althin,tidigare riksdagsledamot för KD, skrädde inte orden när ärendet debatterades i TV4. Heder åt honom också.

Inga kommentarer: