onsdag 12 januari 2011

Vårbukett och julgransplundring på en gång!


Kolla vilken fantastisk vårbukett jag fick av kompisarna i måndags när vi firade traditionell julgransplundring här i huset. Traditionell kanske man kan diskutera, traditionen har väl pågått i två-tre år. Men den ska vi hålla på.
Vi dricker glögg "med" med tillbehör. "Med" innebär förstås inte "utan" utan med alkohol. Hoppas ni hänger med! Vidare blir det en god varmrätt som hämtas nånstans i stan och gott vin därtill. Och därefter de mysiga prassliga godispåsarna som en av oss är specialist på. Innehåller krusig julgranskaramell med god kola inuti, apelsin, flärpa som vi blåser i resten av kvällen, klubba, polkagriskäpp och kola. Har jag glömt nå´t nu?
Ja, ett överraskningspaket till oss var med världens finaste grytlappar från handarbetsspecialisten i gänget. Och detta leder givetvis till en mönsterdiskussion som vi säkerligen återkommer till senare. Kanske i bastun?
Alltnog, vi kommer i stämning och pratar viktigt, runt och strunt. Nytt för året är en liten tipspromenad i huset med tvålig vinst som lottas ut. Och så kaffe med likör, obs utan kaffepojkar, men med vaniljkrokar och pepparkakor. Vi vet att uppföra oss, till skillnad mot knugen.
När det mesta är uppätet och slutdiskuterat för denna gång i en rätt sen timme bryter vi upp och kvällens kavaljer infinner sig med hemfärdsdroskan. Ett särskilt tack till honom. Och till er alla, go´brudar, från mig. Kram!!!

Inga kommentarer: