tisdag 4 januari 2011

Grått, grått, grått och vitt, vitt, vitt!



Tisdagen den 4 januari 2011 står det i almanackan. Utanför fönstren är allting vitt, vitt, vitt och grått, grått, grått. Ny snö som fallit under natten måste skottas undan. Och på radion rapporteras om solförmörkelse!!!!
Det halsonda som suttit där i många dagar ger sig inte. En lätt deppighet smyger sig på. Hur kurera den? Jo, genom att skriva av sig sina innersta tankar. Man måste ha tråkigt, det är när man har det som de stora idéerna kommer sättande, var det en författare som sade. Jag ska ta henne på orden. Skriva lite just här på bloggen och sen skriva mer på mitt privata ställe.
Att ta en lite längre biltur för att uträtta ärenden och samtidigt lyssna på en god ljudbok är ingen dum idé i den allmänna tråkvintern i mellandagarna. Jag kan rekommendera Håkans Nessers "Berättelsen om herr Ros". Eller någon annan bok av just den författaren. Men låna gärna, för talböcker är dyra. Sen får man tänka på miljön och inte använda bilen när den inte behövs.
Och så finns det mängder av annat att slå ihjäl tiden med när tråkigheten tränger sig på. Det här är ett av många sätt. Welshen Felix ligger under skrivbordet och har tråkmysigt han också. Han tänker på den förestående språngmarschen i den djupa snön. Den är tjock, men han behöver inga broddar, utan springer lätt som en plått ovanpå skaren. Snart ska han "hjälpa mig" med att ladda fågelautomaterna med ny mat. Han är fågelhund, men accepterar de flesta fåglarna på tomten. Utom duvorna. De får inte ens sitta i träden. Då skäller han tills de lyfter.

Inga kommentarer: