onsdag 6 januari 2010

Om åldersfixerade pundhuvuden

Har hela svenska folket blivit fullständigt åldersfixerat. Eller vad är det som får pundhuvuden att mejla till TV4:s godmorgonprogram för att enbart framföra följande korkade uttalande:"Vi tycker att du ser ut som 55, inte som 42".
Jag studsade till där jag satt med min stickning (stickar patentstickad mössa åt dottern som kräver stor koncentration).
Programledaren Anders Kraft intervjuade Morgan Alling och påpekade, att de båda var födda år 1968, ett sammanträffande. Sen kom då detta otroligt fåniga tyckande i ett mejl, eller om det möjligen var ett sms. skit samma.
Anders Kraft tog upp det i förbigående, men man såg i hans blick att han nog tyckte ungefär som jag.
Jaha, tänkte jag. Hur ser man ut när man är 42? Och hur ser man ut när man är 55? Och alla andra åldrar också. Ytligare samtalsämne får man leta efter. Och samtidigt är det en fråga som inte kan besvaras. Folk ser olika ut och har olika gener.
En kvinna på 65 kan ha en hud som en 25-åring. So what. Spela roll.
Anders Kraft är för övrigt en av de bästa programledarna TV4 har, följsam, påläst och samtidigt inte rädd för att ställa närgångna frågor.
Det tittarna möjligen kunde påpeka är ju att han är duktig, eller att han sköter sig dåligt om någon nu tycker det.
Nej, de enda synpunkter som kommer rör hans ålder eller hans skägg! Tidigare under hösten anlade Anders Kraft skägg i omgångar. När han sedan rakade bort det, kom det genast påpekanden om hur snygg han var utan skägg.
Hallå, därute! Var har vi hamnat nånstans? Ska vi fortsätta att vistas i Anna Anka-träsket, eller?

Naturligtvis inte. Åldersfixering NEJ TACK!

Inga kommentarer: