måndag 8 mars 2010

Snälla, snälla Sverker! Fortsätt med Plus!

Läste att Sverker ska sluta. Allas vår Sverker Olofsson ska sluta med sitt banbrytande program Plus.
Varför gör du oss detta, Sverker? Visst förstår jag att du kan vara less på ett program som du lett i mängder av år. Och visst förstår jag att du vill satsa på andra idéer.
Men det här måste betyda att det viktiga programmet läggs ner. För det finns ingen annan som kan ta över med sådan pondus som du har.
Såg programmet i repris just i dag. Där tog Sverker upp problemet med amningsbehåar, hur de ska fungera och vad nyblivna mammor ska kräva. Lika seriöst som bara Sverker kan. För ämnet kan inte vara helt bekvämt för en man. Men det fanns inga problem, Sverker klarade ämnet galant.
Han ställer fuskande företagare mot väggen så de får skämmas ögonen ur sig. Och folk som råkat ut för felaktiga produkter kontaktar programmet och så tar Sverker upp det. Sen fixar sig oftast det mesta och konsumenten får rätt i efterhand.
Och han är en man som inte har några problem att hitta till soptunnan.
Sverker är vi konsumenters bäste vän. Han behövs, eftersom de allra flesta kommuner i landet sparat in hårt på konsumentvägledarna. I många kommuner finns ingen hjälp alls för drabbade konsumenter.
Nää, Sverker! Kan du inte tänka om och fortsätta med Plus!
För det kan väl inte vara så att tittarsiffrorna viker. Sådant brukar inte Sveriges Television bry sig om.

Inga kommentarer: