onsdag 4 augusti 2010

Det meningslösa flaggsabotaget



En muntert viftande flagga har i bortåt 20 år hälsat oss sommarstugeägare välkomna till vårt Björstorp vid underbara Viken i Undenäs.
Häromdagen var flaggan borta. Nån jävla idiot hade varit framme och stulit den till ingen som helst nytta för någon. Allra minst för "personen".
På onsdagen fann jag stången nerslängd i ett dike när jag och welshen Felix var ute på tidnings- och morgonpromenaden. Den var förvriden på det sätt ni ser på bilden. Lika förvriden som den eller de personer som saboterat vår flaggskylt.
Nu undrar jag vad det är för sort handikapp som den som utfört den meningslösa handlingen lider av? Det handlar sannolikt inte om samma sorts empatibrist som den som skadar hästars könsorgan nere i Falköpingstrakten just nu. Ett annat exempel är att skriva ordet "KÅT? ring det här numret...." med röda jättebokstäver på silon vid hamnen i Mariestad. Det tyder på nån sorts feg förstörelse- och uppmärksamhetslusta som kan ha anknytning till sättet att sabotera flaggan. Det finns många knepiga sätt att försöka väcka uppmärksamhet.
Men medge att samtliga dessa personer har rejält med skruvar lösa och borde få vård av något slag. Om någon sådan vård nu finns i vårt samhälle, där det sparas skrämmande mycket i sjukvården. Så mycket att den medicinska säkerheten är i fara.

Inga kommentarer: