lördag 20 november 2010

Avveckla Skövde eller Mariestad och flytta till Alingsås!

Rubriken är hämtad från ett förslag till beslut i Västra Götalandsregionens servicenämnd som sammanträder inom kort.
Jag skrev nyligen här på bloggen om Regionens hus i Mariestad som töms på verksamheter, både uppifrån och nedifrån! Och påpekade att storlandstingets (regionens) flyttlass även går från Skövde, alla med det gemensamma målet Göteborg med omnejd.
Detta fick en regionanställd som läste att mejla underlag till mig och det tackar jag givetvis för. Jag mejlar vidare till MT ch SLA och hoppas på braskande rubriker. För nu brinner det i knutarna, om en stor verksamhet ska räddas kvar eller lämna Skaraborg.
Avveckla Skövde, alternativt Mariestad, som administrativ utbudspunkt!
Så står det i förslaget till beslut. Vad det handlar om?
Ja, servicenämnden har stor verksamhet i Skaraborg. IT-avdelningen har nyligen flyttat in i lokala skattens tidigare hus i Skövde. I den kommunen finns det också en stor lokal depå för mängder av utrustning osv. osv. Serviceförvaltningen innehåller allt från måltider till fakturor och annan administration.
Totalt sett riskerar många arbetstillfällen att försvinna. Och vad gör de beslutande politikerna? Och hur går det med den regionala balansen?
Vad gör exempelvis Linnéa Wall, Socialdemokrat och ledamot i nämnden och från Mariestad, som såvitt jag känner till inte sagt ett pip om att Skaraborg töms på regionala och oerhört viktiga arbetstillfällen.
Det vore riktigt intressant att få veta.

PS. I förslaget finns ett förtäckt hot om att fler förvaltningar ska ingå i en ny utredning som givetvis ska handla om hur mycket som kan flyttas till Göteborg.

Inga kommentarer: